Ενάντια στην κατάργηση του ΙΓΕ ο δήμος Αμαρουσίου

Την άμεση παρέμβαση του δήμου Αμαρουσίου για τη μη κατάργηση και συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και τις πρωτοβουλίες για την προστασία του Δάσους Συγγρού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

Την πάγια θέση του για τη μη κατάργηση του ΙΓΕ, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του Δάσους Συγγρού και την ενσωμάτωση του στο Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» επαναβεβαίωσε ο δήμαρχος κατά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι Φίλοι

του Δάσους Συγγρού», στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Με υπόμνημά του ο δήμος Αμαρουσίου είχε δημοσιοποιήσει πρώτος εδώ και αρκετό διάστημα την κάθετη αντίθεσή του για το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας ανυποχώρητος στην άποψη ότι πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ο δασικός χαρακτήρας του Δάσους Συγγρού, καθώς αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Στη συζήτηση με την Πρόεδρο Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και τη Γραμματέα Καλλιόπη Μητρογώγου,ο Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Σύλλογο για την κατηγορηματική θέση του Δήμου Αμαρουσίου στο ζήτημα της μη κατάργησης και συγχώνευσης του ΙΓΕ.

Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις παρεμβάσεις που με προσωπική του πρωτοβουλία έχουν αναληφθεί προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, με την επισήμανση προς την Κεντρική Εξουσία ότι «ο δήμος Αμαρουσίου δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε συγχώνευση του ΙΓΕ με οιονδήποτε άλλον Οργανισμό, καθώς το Δάσος Συγγρού αποτελεί τελευταία όαση πρασίνου στην Αττική και στα Βόρεια Προάστια».

Επίσης, στη συνάντηση υπήρξε συνεννόηση για την διοργάνωση εκπαιδευτικών ασκήσεων πυροπροστασίας και ασκήσεων ετοιμότητας σε συνεργασία με τους εθελοντές της πόλης, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας και της πυρασφάλειας του Δάσους Συγγρού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα