«Ενεργειακοί πόροι αναβαθμίζουν το ρόλο της Ελλάδας»

Στο διεθνές συνέδριο της Herald Tribune για την ενέργεια, μίλησε σήμερα, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημαία που έχει για μία χώρα η ασφάλεια σε προμήθειες , η διαφοροποίηση των πηγών αλλά και η ασφαλής μεταφορά των ενεργειακών πόρων.

«Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο είτε στην ασφαλή διακίνηση είτε στη διαφοροποίηση των πηγών αυτομάτως αναβαθμίζει και τον γεωπολιτικό της ρόλο» τα λόγια του πρωθυπουργού που πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας

η αναβάθμισή της συνιστά και την αναβάθμιση της Ευρώπης.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο ρόλο της χώρας μας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα κάθεται πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού της Ευρώπης σε πετρέλαιο και αέριο» και επισήμανε ότι «τώρα που φημολογείται έντονα πως υπάρχουν και ενεργειακοί πόροι επί της ελληνικής υφαλοκριπίδας, ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται».

Με στόχο την ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί σε αυτό το πρόβλημα» καθώς υπάρχουν πολύ σημαντικά κοιτάσματα. Αναφορά έκανε και στη γείτονα χώρα με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον ΟΗΕ με τις εκατέρωθεν καταγγελίες: «Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Υπάρχει όμως μια διαφορά, εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο ενώ το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει».

Keywords
Τυχαία Θέματα