Ενημέρωση της επιτροπής οικονομικών της βουλής για την ATEbank

Την επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής θα ενημερώσουν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, κος Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ‘Τράπεζας της Ελλάδας’, κος Γεώργιος Προβόπουλος, για το θέμα της ATEBank.

Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της βουλής να γίνει προ ημερησίας διάταξη σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα.

Η ‘Τράπεζα της Ελλάδος’, σε ανακοίνωση τόνισε πως εφάρμοσε μέτρα εξυγίανσης στην ΑΤEBank σε εφαρμογή του μνημονίου και της κείμενης νομοθεσίας σε διαδικασία που έγινε «με πλήρη διαφάνεια και ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των χρόνιων δομικών αδυναμιών της τράπεζας που την είχαν καταστήσει μη βιώσιμη. Βάσει του μνημονίου, ο μέτοχος δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Επίσης, σε σχετική γραπτή ανακοίνωση, τη Δευτέρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης τονίζει ότι «θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα