Ένοχο για τον διαβήτη τύπου 2 το κόκκινο κρέας

Ακόμη και μια μικρή αύξηση της προσλαμβανόμενης ποσότητας κόκκινου κρέατος ημερησίως μπορεί να προκαλέσει διαβήτη τύπου 2, αναφέρει έρευνα επιστημόνων του Εθνικού Πανεπιστημίου Σιγκαπούρης. Η έρευνα αναφέρει ότι ακόμη και η αύξηση της καθημερινής μερίδας κατά 50% αυξάνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον κίνδυνο εμφάνισης της αρρώστιας (48%). Στον αντίποδα, ο κίνδυνος προσβολής από διαβήτη τύπου 2 μειώνεται κατά 14% στα άτομα που μειώνουν την ποσότητα του κόκκινου κρέατος. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό οφείλετε λόγω κορεσμένων λιπαρών που περιέχει το κόκκινο κρέας.

Οι επιστήμονες κατέληξαν

στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από μελέτη 7.500 περιστατικών διαβήτη τύπου 2 για διάστημα τεσσάρων ετών.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας επιβεβαιώνουν ότι η σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος και την προσβολή από διαβήτη τύπου 2 είναι άρρηκτη και πως η πρόληψη απαιτεί μείωση της ποσότητας που καταναλώνεται», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ An Pan.

Keywords
Τυχαία Θέματα