Ένταση στο Κάιρο

Προθεσμία μέχρι τις 3 το μεσημέρι έδωσε η αιγυπτιακή Ρεπουμπλικανική Φρουρά στους διαδηλωτές προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο πρόεδρος Μόρσι συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό του στρατού και υπουργό Άμυνας, στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, καθώς και με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και άλλους.

Αντικείμενο της εν λόγω συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση

της κατάστασης σε διάφορα επίπεδα -στο πολιτικό επίπεδο, στο επίπεδο της ασφάλειας και στο νομικό επίπεδο-, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την Αίγυπτο και να προστατεύσουν τα κέρδη της επανάστασης», σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας που δημοσιοποιήθηκε από τον επίσημο ιστότοπο του Μόρσι.

Εν τω μεταξύ, το αιγυπτιακό θεολογικό πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ, η ανώτατη αρχή του σουνιτικού ισλάμ, ζήτησε σήμερα από τον Μόρσι την ανάκληση του διατάγματος, με το οποίο διευρύνονται οι εξουσίες του Αιγύπτιου προέδρου.

Ο Μόρσι «πρέπει να αναστείλει το τελευταίο διάταγμα και να πάψει να το χρησιμοποιεί», υπογραμμίζει ο θεολογικός θεσμός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Την παραίτηση του από τη θέση του συνεργάτη του Μόρσι, ανακοίνωσε, για άγνωστους λόγους, ένας εξέχων χριστιανός της Αιγύπτου, Ραφίκ Χαμπίμπ.

"Αποφάσισα να αποσυρθώ από κάθε πολιτική εργασία και από κάθε πολιτικό ρόλο ... και αποσύρομαι από κάθε ρόλο στην προεδρία και στο Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης», αναφέρει ο Χαμπίμπ σε δήλωσή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα