Εορτασμοί στη Β.Κορέα για τα 101 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της

Τα 101 χρόνια από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-σούνγκ , ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππούς του σημερινού ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-ουν, γιορτάζει σήμερα η Βόρεια Κορέα, εν μέσω των γενικευμένων απειλών για τις επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ογκώδη στρατιωτική παρέλαση και ομιλία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Διεθνείς αναλυτές δεν αποκλείουν ακόμα και τη ρίψη πυραύλου, στο πλαίσιο των εορτασμών. Πέρυσι τέτοια μέρα η Βόρεια

Κορέα είχε προχωρήσει στην εκτόξευση πύραυλου με στόχο, όπως ανακοινώθηκε, να τεθεί σε τροχιά ο πρώτος βορειοκορεατικός δορυφόρος. Ο πύραυλος παρουσίασε βλάβη προτού ολοκληρώσει το στόχο του.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Κιμ Γιονγκ-ουν μετέβη στο μαυσωλείο Κουμουσάν για να «αποτίσει υψηλό φόρο τιμής και ταπεινή ευλάβεια» στους πρώην ηγέτες της χώρας, τόνισε το πρακτορείο.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο βρίσκεται στο «κόκκινο» μετά την τρίτη πυρηνική δοκιμή της 12ης Φεβρουαρίου από την Β. Κορέα και την επιβολή κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη.

Παρά τις εκκλήσεις της Ν. Κορέας για διάλογο, η Πιονγκγιανγκ δείχνει να εμμένει στην προκλητική της στάση, κάνοντας λόγο για μια «στερούμενης σημασίας και ύπουλη» πρόταση από τη Σεούλ, που έχει ως στόχο την εισβολή στη Βόρεια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα