Επιχειρηματική κοσμοσυρροή για το Φυσικό Αέριο

Μεγάλο είναι το διεθνές, αλλά και το ελληνικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. Η προθεσμία υποβολής επιστολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε χθες και πριν από δύο μέρες το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν από κοινού οι όμιλοι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ και Βαρδινογιάννη.

Οι δύο όμιλοι που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του 100% του ομίλου της ΔΕΠΑ, εξαιρουμένης της θυγατρικής του ΔΕΣΦΑ

ΑΕ, δηλώνουν ότι η κοινή εταιρεία «Μ και Μ» θα είναι η επικεφαλής της κοινοπραξίας, που θα διεκδικήσει τη ΔΕΠΑ και θα διαθέτει μερίδιο 34% στο κοινοπρακτικό σχήμα, ενώ οι εταιρείες MOTOR OIL Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ- Όμιλος Επιχειρήσεων θα συμμετάσχουν στην κοινοπραξία με ποσοστό 33% η καθεμία.

Ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ έχει εκδηλωθεί επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, από τουλάχιστον 5 εταιρείες, όπως η ρωσική GAZPROM, η ιταλική ENI, η αζερική SOCAR, η αλγερινή SONATRACH, η ισπανική GAZ NATURAL, η QATAR INVESTMENT AUTHORITY, αλλά και η ισραηλινή DELEK. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους είτε για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ ως σύνολο είτε για καθεμία εταιρεία χωριστά.

Ως καταληκτική ημερομηνία για εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει οριστεί η 30ή Μαρτίου, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου προγραμματίζεται να συνεδριάσει στις 4 Απριλίου, προκειμένου να προχωρήσει στην ανακοίνωση των ονομάτων των ενδιαφερομένων…

Του Χρήστου Κώνστα

Keywords
Τυχαία Θέματα