Επίσκεψη του δημάρχου Ρώμης στην Αθήνα

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο της Ρώμης, κ. Gianni Alemanno, είχε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης. Συμφώνησαν ότι οι νέες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθιστούν απαραίτητο από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όχι μόνο να σταθούν δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται, αλλά και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι κ.κ. Καμίνης και Alemanno, συνυπέγραψαν κοινή ανακοίνωση,

που θα κοινοποιηθεί σε ευρωπαίους ομολόγους τους, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ο δήμαρχος Ρώμης, κ. Gianni Alemanno, μετά τη συνάντηση και τη βράβευσή του με το μετάλλιο της πόλης, δήλωσε: «Η Ευρώπη χρειάζεται μέτρα ανάπτυξης και όχι μέτρα οικονομικής ασφυξίας. Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στη θέση της Ελλάδας δεν αποκλείεται να βρεθεί κάποια στιγμή και η Ιταλία. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας, μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω, πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πόλεις. Συμφωνήσαμε, με τον δήμαρχο της Αθήνας, ότι χρειάζεται η ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας μεταξύ των πρωτευουσών, κάτι που άλλωστε συνοψίζεται στην κοινή μας ανακοίνωση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συζητήσαμε με τον κ. Alemanno, τη μεγάλη σημασία που έχει η ανάληψη κοινής δράσης από τις πόλεις, στην αντιμετώπιση της κρίσης. Τον ευχαριστώ πολύ, εκ μέρους όλων των αθηναίων πολιτών, για το ενδιαφέρον του για την Αθήνα. Συμφωνήσαμε ότι τα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται, οδηγούν στην ανάγκη, οι πρωτεύουσες, να λειτουργήσουν ως δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, στήριξης και αλληλοβοήθειας προς τους αδύναμους συμπολίτες μας, και το επόμενο διάστημα πάνω σ’αυτό θα εργαστούμε. Προοπτική φιλόδοξη αλλά επιβεβλημένη».

Keywords
Τυχαία Θέματα