«Έρχεται» η Porsche 918 Spyder!

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Porsche παρουσίασε τα πρωτότυπα σχέδια του νέου της μοντέλου, που αναμένεται να αλλάξει όλη την φιλοσοφία των dream cars, που θα κατασκευαστούν στο μέλλον.

H γερμανική εταιρεία είχε αποκαλύψει την 918 Spyder το 2010, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και πλέον

είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Η τιμή του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά αγγίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 645.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Στον τομέα της κατασκευής, η νέα 918 Spyder διαθέτει ένα σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα V8 με κυβισμό άνω των 4,0 λίτρων και ισχύ που υπερβαίνει τα 500 άλογα. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ υπάρχουν και δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, των οποίων η απόδοση είναι τουλάχιστον 218 άλογα.

Η Porsche επισημαίνει ότι η συνολική ιπποδύναμη του αυτοκινήτου ξεπερνά τους 770 ίππους, όμως η μέση κατανάλωση είναι μόλις 3.0 λίτρα στα 100 χλμ, κάνοντάς το αυτόματα το πιο οικονομικό αυτοκίνητο πολυτελείας, ενώ με την χρήση αποκλειστικά των ηλεκτροκινητήρων, η 918 μπορεί να καλύψει απόσταση 25 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρία, το αυτοκίνητο θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 320 χλμ./ ώρα.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα