«Έρχεται» το steam για το Linux!

Ένα «πρόβλημα», για όσους χρήστες χρησιμοποιούν ως κύριο λειτουργικό τους το Linux, είναι πως το Linux έναντι των Windows δεν μπορεί να «αντέξει» τα hardcore παιχνίδια, δηλαδή τα παιχνίδια που απαιτούν υψηλές προδιαγραφές για να τρέξουν στον υπολογιστή μας. Αυτό μάλιστα αποτελεί ένα πολύ καλό λόγο, για τον οποίο πολλοί χρήστες προτιμούν να έχουν εγκατεστημένα και τα δυο λειτουργικά στον υπολογιστή

τους, ώστε να κάνουν Dual Boot.

Το δίλλημα φαίνεται να έχει απάντηση, αφού η πολύ δημοφιλής υπηρεσία της Valve, το Steam, θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη σε υπολογιστές με Linux.

Ο Gabe Newell, που είναι διευθύνων σύμβουλος της Valve, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στη δημιουργία μιας έκδοσης του Steam που θα είναι συμβατή με Linux.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία είχε κάποια προβλήματα με την API του OpenGL, αλλά το πρόβλημα λύθηκε και πολύ σύντομα θα έχουμε τη πρώτη Beta έκδοση, μάλιστα το πρώτο παιχνίδι που θα λανσαριστεί θα είναι το just Left 4 Dead 2.

Σύντομα, θα μπορούμε να παίζουμε πρωτοκλασάτους τίτλους στους υπολογιστές μας με Linux και τα Windows , οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται-όπως όλα δείχνουν-μόνο για ανάγνωση εγγραφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα