Έρχονται οι χάρτες της Amazon, μετά την Apple;

Μετά την Google και την Αpple που ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ετοιμάζουν την δική τους υπηρεσία με χάρτες, τώρα και η Amazon έρχεται να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην αγορά.

Μάλιστα, η Amazon εχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα, γι' αυτό και συμφώνησε να αγοράσει τη start- up στο χώρο των χαρτών εταιρεία, UpNext,

προκειμένου να δημιουργήσει τους δικούς της χάρτες και να μπει κι αυτή δυναμικά στον ανταγωνισμό.

Οι ιδρυτές της εταιρείας Raj Advani, Vik Advani, Robin Har και Danny Moon θα μετακινηθούν από τη Νέα Υόρκη στο Σιάτλ, στην έδρα της Amazon και θα ηγηθούν των προσπαθειών χαρτογράφησης της εταιρείας.

Αν και δεν έχει δημοσιευτεί η τιμή πώλησης, οι επενδυτές της UpNext εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν έως και 5 φορές από την εν λόγω συμφωνία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση ούτε από την Amazon ούτε από την UpNext. Βέβαια, δεν είναι και λίγοι αυτοί που βλέπουν την κίνηση της Amazon ως μία προσπάθεια της εταιρείας να μπει πιο δυναμικά στο χώρο των tablets, εξοπλίζοντας το Kindle Fire με δική της υπηρεσία χαρτών και γιατί όχι στη συνέχεια να κάνει είσοδο στο χώρο των smartphones.

Keywords
Τυχαία Θέματα