«Έρχονται» τα WINDOWS 8

Μετά από την πετυχημένη έκδοση των Windows XP, το «φιάσκο» των Vista και την πολύ καλή και προσεγμένη, αλλά όχι τόσο λειτουργική έκδοση των Windows 7, η γνωστή εταιρία πληροφορικής, βλέποντας τις τάσεις της αγοράς, ανακοίνωσε τα Windows 8, τα οποία αναμένεται να λύσουν, τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιασθεί μέχρι τώρα.

Τα νέα

Windows, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία, θα προσφέρουν ευελιξία, είτε δουλεύεις σε έναν υπολογιστή, είτε σε ένα tablet και μπορούν να λειτουργήσουν καλά τόσο με ποντίκι όσο και με οθόνη αφής, κάτι που έθεσε ως στόχο η Μicrosoft σε αυτό το λειτουργικό, λόγω και της εξέλιξης που υπάρχει στην αγορά και στον τομέα της τεχνολογίας.

Τα Windows 8 θα αποτελούνται από 3 εκδόσεις που αναμένονται στην κυκλοφορία σύμφωνα με επίσημη δημοσίευση της ομάδας της Microsoft, που κατασκευάζει το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Επίσης μέσα από το Windows Store οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν τις εφαρμογές της επιλογής τους και να τις χρησιμοποιούν σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούν.

Για τα PC και τα tablet με επεξεργαστές x86 (32 ή 64bit) θα υπάρχουν 2 εκδόσεις, τα Windows 8 και τα Windows 8 Pro. Για τους περισσότερους χρήστες τα Windows 8 θα είναι η πιο σωστή επιλογή, καθώς θα έχουν πρόσβαση στον εξελιγμένο Windows Explorer, τον Task Manager και καλύτερη υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται περισσότερο πλέον.

Τα Windows 8 Pro απευθύνονται σε επαγγελματίες και παρέχουν περισσότερες τεχνολογίες, όπως καλύτερη κωδικοποίηση, virtualization, PC managements κλπ., ενώ θα υπάρχει η έκδοση Windows RT, που αποτελεί μια νέα προσθήκη στην οικογένεια των Windows, η οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Τέλος τα Windows θα υποστηρίζουν τους επεξεργαστές ARM και επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας και εφαρμογές αφής για πολύ γνωστά προγράμματα, όπως το Microsoft Word, Excel, Powerpoint κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα