ΕΡΤ: Ποινή φυλάκισης σε Κούρτη-Νικολοπούλου για τις ατασθαλίες

Το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη και τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ειρήνη Νικολοπούλου, καθώς κρίθηκαν ένοχοι, ο πρώτος για παράβαση καθήκοντος και η δεύτερη για ηθική αυτουργία, για το αδίκημα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του καναλιού.

Το δικαστήριο αθώωσε τρεις άλλους δημοσιογράφους (Γιάννη Κορωναίο, Κωστή Παρρά και Ντίνα Οικονομίδου).

Σημειώνεται, πως η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος τους τον Ιούνιο του 2010, έπειτα από εισαγγελική έρευνα, με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορούσε το 12πλασιασμό του κόστους λειτουργίας της ERT WORLD από το 2005 έως το 2009, αφού από 300.000 ευρώ κατέληξε το 2009 σε 3-4 εκατ. ευρώ!

Συν τοις άλλοις, στην ίδια υπόθεση γινόταν λόγος για «διαβλητές» προσλήψεις στελεχών-δημοσιογράφων με μισθούς από 6.000 έως 8.000 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, η υπόθεση αφορά μετατροπή των 4 βασικών εσωτερικών παραγωγών σε μεικτές με ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής που εκτόξευσαν κόστος για πληρωμές συνεργείων συντελεστών εξωτερικών στούντιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα