Έτοιμος για τη σύγκρουση με την τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με τους εκπροσώπους της τρόικας εμφανίσθηκε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, 3 Απριλίου. «Εμείς είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, τη θέληση για μια αλλαγή πορείας. Είμαστε έτοιμοι οικοδομώντας τις κατάλληλες συμμαχίες να αντιστρέψουμε τον κυρίαρχο εκβιασμό προς τους δανειστές», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. ομάδας του

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνει αυτό, επισήμανε ότι στο κόμμα «δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική και θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγικής τους και έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου».

«Δεν πρόκειται να πούμε "ναι" σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια», είπε ο κ. Τσίπρας, σε μια αναφορά με εμφανή τα στοιχεία της αντιπαραβολής σε σχέση με το τι πράττει η Ελληνική κυβέρνηση αλλά και τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο κ.Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην τρικομματική για τους χειρισμούς της στο θέμα της Μεγαλονήσου και ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες, παρά μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη.

«Το ερώτημα είναι ποιους έχει απέναντι η συμμορία με τα λευκά κολάρα που πριν από λίγες μέρες ρήμαξε την Κύπρο; Έχει απέναντι της τον κορυφαίο εκπρόσωπο του "ναι". Έχει απέναντι της τον κ. Βενιζέλο που τη στιγμή ο κόσμος φλέγεται αυτός φλέγεται μόνο για να ξαναγίνει υπουργός» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλειψε και νέα επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι».

Είναι πια σαφές, είπε, ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ζήτησε, «Άμεσα όσες χρηματοδοτούνται από το ΤΧΣ να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο και να αλλάξουν οι διοικήσεις τους».

Σχετικά με τον ευρωσκεπτικισμός που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «Είναι κάτι που θα γίνει απολύτως πλειοψηφικό το επόμενο διάστημα στην κοινωνία. Εμείς ήμαστε από την αρχή ευρωσκεπτικιστές, επειδή ήμαστε οπαδοί της Ευρώπης των κοινωνιών. Πρέπει να επαναθεμελιώσουμε την Ευρώπη».

Αναφορά έγινε και στο νόμισμα με τον πρόεδρο να λέει, «το βασικό διακύβευμα είναι να αποκρούσουμε τη λιτότητα. Λέμε λοιπόν ξεκάθαρα να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα, πάση θυσία».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε την κρισιμότητα των στιγμών: «Βρισκόμαστε στην ηρεμία πριν την καταιγίδα. Και η καταιγίδα μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Εμείς θέλουμε η πάλη του λαού να είναι συγκροτημένη. Είμαστε εδώ για να δίνουμε ελπίδα. Δεν υπερασπιζόμαστε τα ξεσπάσματα, αλλά ένα συγκροτημένο αγώνα που θα φέρει την τελική νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτοιμος, ΣΥΡΙΖΑ,etoimos, syriza