Ευνοημένοι της κλιματικής αλλαγής οι πιγκουίνοι!

Τη στιγμή που μετρώνται οι απώλειες από την κλιματική αλλαγή, οι πιγκουίνοι της Αδελίας επωφελούνται, αφού ο πληθυσμός τους αυξάνεται, καθώς ο πάγος συρρικνώνεται! Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αεροφωτογραφίες από το 1958 έως το 2010 και δορυφορικές εικόνες από την περασμένη δεκαετία, προκειμένου να μελετήσουν την αποικία των πιγκουίνων της Αδελίας στη νήσο Μποφόρ της Ανταρκτικής. Από τα στοιχεία τους προέκυψε ότι μέσα σε 52 χρόνια, ο πληθυσμός αυξήθηκε από 35.000 σε 64.000 ζεύγη.

Όμως, τα ευρήματα για τα «συν» των συγκεκριμένων πιγκουίνων δεν σταματούν εδώ, καθώς οι ερευνητές

από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα θεωρούν πως η αύξηση του πληθυσμού ενδέχεται να σχετίζεται και με έναν άλλο παράγοντα, την ενίσχυση των ασημόψαρων, λόγω της εμπορικής αλίευσης του μπακαλιάρου της Ανταρκτικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πιγκουίνοι να έχουν μεγαλύτερα αποθέματα τροφής.

«Η έρευνα εγείρει νέα ερωτήματα γύρω από το πώς τα είδη της Ανταρκτικής επηρεάζονται από ένα περιβάλλον που αλλάζει», αναφέρειη Μισέλ Λαρού, εκ των συντακτών της έκθεσης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE. «Η έκθεση ενθαρρύνει όλους εμάς να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά σε όσα βλέπουμε και να διαπιστώσουμε ότι αυτή η εξάπλωση βιοτόπων αφορά και άλλες περιπτώσεις πιγκουίνων της Αδελίας ή και άλλα είδη», συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα