Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΝ για το παραεμπόριο

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από πρωτοβουλία του υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στη σύσκεψη μετείχαν ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιώργος Στεργίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ

κ. Στέλιος Στασινόπουλος, ο γενικός διευθυντής Τελωνείων κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, η αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής κα Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ.Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων κ. Λάμπρος Παπακοσμάς, η προϊσταμένη Κεντρικού Σχεδιασμού Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών κα Μαρία Δουβίκα, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιώς κ. Δημήτριος Παπαματθαίου και εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο αρχιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Καραγεωργόπουλος.

Αμέσως μετά ο υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: Δεν θελήσαμε να είναι μια ακόμη σύσκεψη για το παραεμπόριο. Θέλουμε να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια «επιχείρηση σκούπα» για το παραεμπόριο. Μια διαρκή «επιχείρηση σκούπα» γι’ αυτό το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να το αντιμετωπίσουμε. Συμφωνήσαμε σε κάποιες βασικές αρχές μεταξύ των οποίων και η εμπλοκή των φορέων της επιχειρηματικότητας, ειδικότερα του εμπορίου. Θέλουμε τη συμμετοχή τους και χαιρόμαστε που και οι ίδιοι επιδιώκουν να γίνουν συμμέτοχοι σε αυτή τη μάχη. Βασική αρχή είναι να υπάρξει ένας θάλαμος επιχειρήσεων για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων αρχών που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Συντονιστής στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ.Στέφανος Κομνηνός και τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευτεί το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στο υπουργείο, τις συναρμόδιες αρχές και τους φορείς.

Μέσα σε ένα 10ήμερο – 15νθήμερο υποθέτω, θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες και από τότε θα ξεκινήσει σε καθημερινή βάση –επαναλαμβάνω- ο συντονισμός και η μάχη. Θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο, να σταματήσουμε τις θεωρητικές προσεγγίσεις και να έχουμε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δ. Ασημακόπουλος δήλωσε: «Φαίνεται ότι αυτή τη φορά υπάρχει ισχυρή βούληση να περιοριστεί στο μικρότερο δυνατό βαθμό το παραεμπόριο. Και αν συνδυαστεί και η μάχη εναντίον του λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών, τότε θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα ως πολιτεία, θα εξοικονομηθούν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και θα εξυγιανθεί και η αγορά. Ο εμπορικός κόσμος οφείλει να συνδράμει και σε επίπεδο ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Επιμελητηρίων σε αυ

Keywords
Τυχαία Θέματα