Έβρος “σερίφηδες”: «Ήθελα να τους βοηθήσω» λέει τώρα ο άνδρας που «συνέλαβε» μετανάστες

Ελεύθερος, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο, αφέθηκε ο νέος «σερίφης του Έβρου» που «αιχμαλώτισε» μετανάστες και «ανεβάζοντας» την πράξη του σε βίντεο κάνοντας λόγο για «επενδυτές». Χθες, Δευτέρα (28.09.23) ο νέος «σερίφης του Έβρου» εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με τον δικηγόρο του. Είχε «συλλάβει» και αυτός μετανάστες ανεβάζοντας το βίντεο στο διαδίκτυο, με την αστυνομία στον Έβρο να τον αναζητά, αφού πρώτα τον είχε ταυτοποιήσει. Μάλιστα, για το περιστατικό είχε ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Ένας από

τους μετανάστες φαίνεται να είναι τραυματισμένος και να πονά. Στον βίντεο ο σερίφης αναφέρει πως δε μπορεί να βρει την αστυνομία στο τηλέφωνο. Μάλιστα τα έβαλε με στρατό και Πυροσβεστική, λέγοντας πως ενώ καίγεται ο τόπος αυτοί… κάθονται.

«Ήθελα να τους βοηθήσω, είχαν εγκαύματα»

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;» αναφέρει στο βίντεο.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο ίδιος υποστηρίζει πως ποτέ δεν άσκησε βία ενάντια των μεταναστών που φαίνονται στο βίντεο να είναι στο έδαφος και πως τους εντόπισε σε άσχημη κατάσταση με εγκαύματα από τις φωτιές. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως προσπάθησε επανειλημμένα να καλέσει σε βοήθεια και φρόντισε τις πληγές τους. Προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος ζητάει να καταθέσουν οι μετανάστες και τονίζει ότι η αλήθεια θα «λάμψει».

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, ο αυτόκλητος «σερίφης» είχε κάνει την παρακάτω ανάρτηση:

«Κώδικας Ποινικής Δικονομιας άρθρα 275 – 279 (4620/2019)

Πολίτες έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν δράστη προκειμένου για αυτόφορα κακούργηματα και πλημμελήματα και να προχωρήσουν στην άμεση μεταγωγή τους στον εισαγγελεα!!! Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ. Είναι ποινικό αδίκημα…. Και όπως βλέπετε έχει δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να παραδίνει στον εισαγγελέα και στις αρχές αυτούς που έρχονται παράνομα στην χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έβρος “σερίφηδες”, Ήθελα,evros “serifides”, ithela