Φερέιρα: «Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου»

Για την έλλειψη αυτοπεποίθησης την οποία θεωρεί τον λόγο που δεν παίρνει αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός, μίλησε ο προπονητής της ομάδας Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε μετά την ισοπαλία των πράσινων με τον Άρη στο ΟΑΚΑ (1-1) πως ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδηση του  και ότι δεν πρέπει οι οπαδοί

να ξεχνούν τις δυσκολίες που επωμίστηκε. 

«Πριν από δεκαπέντε, δεκαοχτώ μέρες αυτή η ίδια ομάδα, με μικρές αλλαγές, έπαιξε απέναντι στην Τότεναμ. Με ηρεμία και καλή απόδοση μπόρεσε να προσπεράσει μια ήττα από την οποία προερχόταν, έπαιξε καλά και μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τότεναμ. Σήμερα, μετά από τα δυο τελευταία αποτελέσματα (σ.σ. με Τότεναμ και Ξάνθη) όλοι ελπίζαμε πως τα πράγματα θα κυλούσαν πιο ήρεμα και πιο συγκροτημένα για εμάς. Είναι απορίας άξιον γιατί αυτό δεν συνέβη.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε όλοι μαζί μου. Όταν μια ομάδα κάνει ένα λάθος ο αντίπαλος το εκμεταλλεύεται. Σήμερα αυτό συνέβη. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας κι εμείς όχι. Ένα λάθος που κάναμε εμείς σήμερα, μας στέρησε τη νίκη».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει εντός έδρας νίκη: «Πέρσι, σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια κερδίσαμε. Θυμάμαι τον πρώτο εντός έδρας αγώνα φέτος, που ήταν με τα Γιάννινα που δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε. Και σήμερα όλοι οι παίκτες θέλανε την νίκη. Μετά το γκολ, δεν υπήρχε ηρεμία. Οι νίκες χρειάζονται πολύ δουλειά και πολύ αυτοπεποίθηση και εμείς δεν είχαμε την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση για να τα καταφέρουμε.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να έχει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και πρέπει κι αυτοί να πιστέψουν στον εαυτό τους. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι αυτή τη στιγμή. Πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Για το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε για μια ακόμα φορά έντονα από τον κόσμο: «Ο Παναθηναϊκός για μένα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ με τη δουλειά που επιτελώ, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάει κανείς στον Παναθηναϊκό, το σύντομο παρελθόν. Την περίοδο που εγώ, έκανε όλα αυτά που θυμόσαστε. Έχω καλή μνήμη και δεν ξεχνάω. Από τότε που ήρθα, όλα αυτά που πέρασα από την ημέρα που ήρθα, τις δυσκολίες που επωμίστηκα, όλα αυτά που ήμουν υποχρεωμένος να αντιμετωπίσω. Ο σύλλογος και οι οπαδοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, αλλά εγώ δεν ξεχνάω τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχα να αντιμετωπίσω».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα