Φοιτητής αραχτός και light

Tην πρώτη χρονιά που άρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις φοιτητικές εστίες και περίπου 1.050 «αιώνιοι» φοιτητές εγκατέλειψαν τις εστίες αποκαλύφθηκε ότι «φοιτητής» διέμενε ανενόχλητος στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών για 22 ολόκληρα χρόνια!

Κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η ζήτηση για στέγαση στις φοιτητικές εστίες αυξήθηκε δραματικά -έως 19,9% στα πανεπιστήμια και έως 29,01% στα ΤΕΙ της χώρας - σε σύγκριση με τα, προ κρίσης, επίπεδα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ορισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν ενοίκιο για ένα

δωμάτιο εστίας σε «συμφοιτητές» τους αφού, δυστυχώς, το φαινόμενο της υπενοικίασης δωματίων σε εστίες από φοιτητές είναι υπαρκτό.

Όπως έγραφε η εφημερίδα Πελοπόννησος στις αρχές του 2012, το ποσοστό των "αιώνιων" που διαμένουν στην Φοιτητική Εστία της Πάτρας ήταν πολύ μεγάλο. Συγκεκριμένα, από τα 750 δωμάτια που έχει η Φοιτητική Εστία της Πάτρας...τα 160 τα είχαν οι αιωνόβιοι φοιτητές, κάποιοι από τους οποίους παραμένουν μέσα για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Αυτοί έγραφε η εφημερίδα, στερούν το δικαίωμα στέγασης και σίτισης από πρωτοετείς, που είναι παιδιά άπορων οικογενειών και δεν έχουν πού να μείνουν.

Να σημειωθεί πως κάθε φοιτητής που μένει στην Εστία πληρώνει για ενοίκιο 5 ευρώ τον μήνα, και 2 ευρώ την ημέρα για τη σίτιση, ενώ για τους άπορους, οι παροχές είναι δωρεάν.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό» παραδέχθηκε ο διευθυντής της Εστίας Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε πως παρατηρείται εδώ και 30 χρόνια.

Ο μακροβιότερος «κάτοικος» της Εστίας παρέμενε στο δωμάτιό του 22 χρόνια και παρά τις συστάσεις που του είχαν γίνει, αρνούταν να φύγει από το χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα