Φρένα ασφαλείας σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2014 απαιτεί η Κομισιόν

Από το 2014, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει υποχρεωτικώς να ενσωματώνουν αυτόνομο σύστημα φρένων εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με μία νέα οδηγία της ‘κομισιόν’, που ψηφίστηκε με σκοπό να κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή για όλους.

Βεβαίως, αυτό φυσικά θα ισχύει για τα αυτοκίνητα νέας κατασκευής και όχι για τα παλαιά μοντέλα.

Σύμφωνα με ‘εκπρόσωπος’ της ‘κομισιόν’, όλα τα εμπορικά οχήματα θα πρέπει να ενσωματώνουν ένα τέτοιο σύστημα, μέχρι τον Νοέμβριο του 2013.

Η εν λόγω

τεχνολογία A.E.B. [autonomous emergency braking], χρησιμοποιεί ραντάρ, λέιζερ ή/& κάμερα, για να ανιχνεύει πιθανές συγκρούσεις.

Αν το software επιβεβαιώσει την επικείμενη σύγκρουση, τότε αναλαμβάνει να προετοιμάσει, ακόμα και να πατήσει τα φρένα, αν η κατάσταση το απαιτήσει. Η κομισιόν πιστεύει ότι το σύστημα αυτό θα είναι περισσότερο χρήσιμο σε καταστάσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης, σε δρόμους με πολλή κίνηση. Το σύστημα αυτό θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει όχι μόνο άλλα οχήματα, αλλά και πεζούς.

Έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι το σύστημα A.E.B. κατάφερε να μειώσει τα τροχαία συμβάντα κατά 27%, κάτι που μεταφράζεται σε 8.000 λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Δυστυχώς αυτήν τη στιγμή το 79% των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δεν είναι εξοπλισμένα με αυτή την τεχνολογία.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα