Γάντια που μετατρεπουν την νοηματική γλώσσα σε προφορικό λόγο

Μια ομάδα φοιτητών από την Ουκρανία κατάφερε μέσω έρευνας να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα ζευγάρι «έξυπνων» γαντιών ικανών να μεταφράζουν τη νοηματική γλώσσα σε λόγο

Τα γάντια EnableTalk, όπως ονομάζονται, διαθέτουν ένα περίπλοκο σύστημα αισθητήρων όπως αισθητήρες αφής, κάμψης, γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, το οποίο «διαβάζει» τις κινήσεις των χεριών του χρήστη. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας εφαρμογής για smartphone οι κινήσεις αυτές μεταφράζονται σε λέξεις, οι οποίες προφέρονται δυνατά προκειμένου να τις ακούει ο συνομιλητής του.
Ακόμα, τα hi-tech γάντια

είναι εξοπλισμένα με μικροσκοπικές ηλιακές κυψέλες οι οποίες τους προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία τους.
Βραβείο στην «έξυπνη» επικοινωνία

Οι επινοητές της επαναστατικής ιδέας, πιστεύουν ότι το EnableTalk θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων με προβλήματα ακοής ή ομιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Εμπνευστήκαμε από φίλους μας με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν τρόπο να τους χαρίσουμε την ικανότητα να επικοινωνούν με τους γύρω τους όπως όλοι οι υπόλοιποι» εξηγεί ο προγραμματιστής Μαξίμ Οσίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα