Για το ναζιστικό αστείο του πατέρα της απολογήθηκε η Μαρί Λεπέν

Για το κακόγουστο ναζιστικό αστείο του πατέρα της αναγκάστηκε να απολογηθεί σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή η υποψήφια της ακροδεξιάς για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν.

Ερωτηθείσα για τα σχόλια του πατέρα της δήλωσε: «Όταν ο Ζαν-Μαρί Λεπέν λέει ένα αστείο, ο καθένας έχει το δικαίωμα να το θεωρήσει κακό. Κι εγώ η ίδια το βρήκα κακό, πιστεύω ότι ήταν ένα κακό αστείο».

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν, συνέκρινε τη συγκέντρωση την οποία οργάνωσε το προεδρικό κόμμα UMP στην

Πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι στις 15 Απριλίου με το συνέδριο του Ναζιστικού Κόμματος στη Νυρεμβέργη, συσχετίζοντας ακόμη και τα αρχικά του ονόματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί με το ακρωνύμιο του Εθνικοσοσιαλισμού.

«Ν.S.: Εθνικοσοσιαλισμός. Α, συγγνώμη, αλλά κοιτάζοντας την προηγούμενη φορά την πλατεία νόμιζα πως ήμουν στη Νυρεμβέργη, με το ΝS», σημείωσε ο Λεπέν μιλώντας στους περίπου 6.000 οπαδούς του Εθνικού Μετώπου στο κλείσιμο μιας προεκλογικής ομιλίας της κόρης του στο Παρίσι την Τρίτη το βράδυ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιστορικός ηγέτης προκαλεί πρόβλημα στην κόρη του, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο, στη διάρκεια του συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου αναφέρθηκε σε ένα ποίημα του Ρομπέρ Μπρασιγιάς, που εκτελέστηκε επειδή στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου συνεργάστηκε με τους Ναζί.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα