Γλεζιάδα

Ο... αγαπημένος του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Μανώλης Γλέζος. Ο λόγος είναι ότι σχεδόν κάθε μέρα κάνει μια δήλωση, κυρίως για την οικονομία, με την οποία κάνουν πάρτυ στη Συγγρού.

Μετά τη μεγάλη «επιτυχία» με την πρότασή του για υποχρεωτικό δάνειο προς το κράτος από όσους έχουν εισόδημα άνω των... 20.000 ευρώ ετησίως, προέβη σε νέες δηλώσεις αυτή τη φορά για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.

Τις δηλώσεις αυτές εκμεταλλεύτηκε αναλόγως η Ν.Δ., η οποία τις «πακέταρε» σε non

paper, μαζί με απόσπασμα από συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος προσπαθούσε να «μαζέψει» τις εντυπώσεις. Έργο εξαιρετικά δύσκολο. Ιδού το επικοινωνιακό πόνημα της Ν.Δ.:

«Μ. ΓΛΕΖΟΣ (ΑΝΤ1 TV- 16/05/2012): Το πρόβλημα δεν είναι αν θα είσαι ή δεν θα είσαι στο ευρώ. Για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν είπατε ότι “το χρήμα δεν έχει πατρίδα, δεν μας ενδιαφέρει αν θα είναι ευρώ ή κάτι άλλο” είναι προσωπική σας δήλωση ή εκφράζει και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μ. ΓΛΕΖΟΣ: Άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα σε καμία απολύτως περίπτωση.

(Για συνέντευξη Μ. Γλέζου στον ΑΝΤ1)

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (REAL FM- 16/05/2012): Είναι σαφές ότι μίλαγε για το κεφάλαιο, το οποίο κινείται χωρίς λογικές νομισμάτων και δεν το ενδιαφέρει ποιο νόμισμα έχει η κάθε χώρα. Εννοεί το χρήμα, το κεφάλαιο, δεν το ενδιαφέρει το νόμισμα. Είναι σαφής η θέση μας και είναι κουραστικό να την επαναλαμβάνεις συνέχεια. Δε θέλουμε η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, δεν θέτουμε τέτοιο θέμα, δεν θέτουμε θέμα ευρώ και θέμα εξόδου από την Ε.Ε. Αυτό που θέτουμε είναι το να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και να ακολουθήσουμε μια νέα πολιτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα