Η «10η μέρα» στο Montreal World Film Festival

Η ταινία του Βασίλη Μαζωμένου «10η μέρα» θα συμμετάσχει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, που θα διεξαχθεί από τις 23 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2012. Παράλληλα, η ταινία έχει ήδη επιλεγεί από τώρα για το Fantasporto Int. film fest 2013, χαρακτηριζόμενη «…ένα περιπετειώδες ταξίδι μνήμης» σε μια εποχή που το μεταναστευτικό εξελίσσεται.

Ο Αλί ζει μοναχικά σ’ ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα. Η καθημερινότητά του είναι μονότονη. Κοιμάται, τρώει λιτά και προσεύχεται. Η μοναδική

του διασκέδαση είναι το άθλημα του kick boxing, για το οποίο προπονείται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας του. Για να επιβιώσει μαζεύει παλιοσίδερα από τα σκουπίδια, που τα συγκεντρώνει σ’ ένα καρότσι super market το οποίο σέρνει στους δρόμους. Όμως δεν είναι μόνο οι μνήμες από την πατρίδα του, την οικογένειά του και το κορίτσι του που τον κατακλύζουν. Πιο έντονο συναίσθημα του προκαλεί η τελετή της Ασούρα, που παρακολουθεί χωρίς να συμμετέχει. Πρόκειται για μια ημέρα μνήμης και πένθους για τους περισσότερους μουσουλμάνους, διότι τότε έχασε τη ζωή του, ο Χουσεΐν Αλί, σημαντική φυσιογνωμία στο Ισλάμ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο- Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μοντάζ (επικεφαλής): ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ

Μονταζ: Χρήστος Γάκης

Μουσική: DNA

Πρωταγωνιστούν: Αλί Χαϊντάρι, Ιόλη Δημητρίου, άλλοι ηθοποιοί κι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκτέλεση παραγωγής: Πόλυ Τρανίδου

Παραγωγοι : ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ, ΤΑΚΗΣ ΖΕΡΒΟΥΛΑΚΟΣ

Χώρα Παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ

Έτος Παραγωγής: 2011

Διάρκεια: 83′

Είδος: ΔΡΑΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα