Η απόφαση της ΕΕ δεν είναι ανεκτή

Ολοκληρώθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν με πάθος για τη λευτεριά ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Το μήνυμα της ημέρας είναι εξαιρετικά επίκαιρο για εμάς και την Κύπρο.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η ΕΕ να μην επιλέγει τα θύματά της όπως εκείνη νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει γιατί δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μετά το την ολοκλήρωση της παρέλασης ζητώντας το μήνυμα αυτό να φτάσει μέχρι το Βερολίνο.

Εξαιρετικά επίκαιρο το μήνυμα της 25ης Μαρτίου χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή με το βλέμα στραμμένο στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μειμαράκης, από την πλευρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στην Κύπρο και συνέστησε υπομονή και θάρρος τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα