Η μπουγάδα στο σαλόνι προκαλεί… άσθμα!

Ο χειμώνας έρχεται και ο καιρός δεν ευνοεί πάντα το άπλωμα των ρούχων στο μπαλκόνι… Εάν είστε απ΄αυτούς που βάζετε την απλώστρα του σπιτιού μέσα στο σπίτι προκειμένου να στεγνώσουν, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε, καθώς έρευνα της σχολής αρχιτεκτονικής Machintosh στη Γλασκώβη προειδοποιεί ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε πολλά σπίτια είναι ιδιαιτέρως αυξημένη η υγρασία και σε ποσοστό έως 30% αυτό οφείλεται στις

μπουγάδες στο σαλόνι. Τα 3/4 των σπιτιών που εξέτασαν είχαν επίπεδα υγρασίας αρκετά υψηλά, ώστε να αναπτυχθεί μούχλα στο εσωτερικό τους και να αυξηθούν οι συγκεντρώσεις σπορίων μούχλας στον αέρα. Αυτή η κατάσταση σχετίζεται με άσθμα και άλλες αλλεργίες.

Από τα 100 σπίτια που εξετάστηκαν, το 87% των ένοικων έβαζε την μπουγάδα στο σαλόνι με τα 2/3 εξ αυτών να βάζουν τις απλώστρες δίπλα στα μέσα θερμάνσεως.

Η συνήθεια αυτή αύξανε έως 30% την εσωτερική υγρασία τις ημέρες που άπλωναν τα ρούχα και έως 15% την μέση υγρασία τις υπόλοιπες μέρες. Ως αποτέλεσμα α σπόρια της μούχλας αιωρούνται στον αέρα και η εισπνοή τους μπορεί είτε να προκαλέσει μόλυνση στους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε αλλεργικές αντιδράσεις, αφού το ανοσοποιητικό αντιδρά.

Οι πιθανές ενδείξεις πως υπάρχει πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι συμπεριλαμβάνουν βήχα, συνεχή κόπωση, ερεθισμό των ματιών και του λαιμού, πονοκεφάλους, δερματικούς ερεθισμούς και ναυτία.

Πληροφορίες από: Mirror

Keywords
Τυχαία Θέματα