Η χαμηλή συσπείρωση προβληματίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Μόλις λίγα 24ωρα από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου και τα επιτελεία όλων των κομμάτων τρέχουν και… δε φτάνουν. Τα μυστικά γκάλοπ, στα οποία έχουν πρόσβαση τα κόμματα δείχνουν πολύ χαμηλή συσπείρωση των δυο μεγάλων κομμάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», το ΠΑΣΟΚ

προσπαθεί να ενισχύσει την εικόνα του προέδρου του κόμματος και να εξουδετερώσει τις φυγόκεντρες τάσεις, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραχωρεί την Τετάρτη διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια «ανατροπών», με στόχο την άνοδο του ποσοστού συσπείρωσης ανά περιοχή, αλλά και πανελλαδικά. Ταυτόχρονα, όμως, στην Ιπποκράτους προβληματίζονται, γιατί υπάρχουν μαζικές διαρροές των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Το ίδιο ισχύει και για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αφού οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους συνεργάτες του, δείχνουν επίσης χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ. Αντίθετα, οι διαρροές κυρίως προς τα κόμματα της Δεξιάς - Ακροδεξιάς συνεχίζονται με σχετικά αμείωτη ένταση, γεγονός που καθηλώνει και το συνολικό ποσοστό του κόμματος στην επικράτεια.

Η αυτοδυναμία παραμένει… όνειρο θερινής νύκτος, ενώ οι βασικότεροι αντίπαλοι της ΝΔ είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μπορεί να μην ανεβαίνουν δημοσκοπικά αλλά δεν δείχνουν κάμψη, ενώ οι ψηφοφόροι μετακινούνται και προς τη Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και προς τον ΛΑΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα