Η Συρία κατηγόρησε το ΣΑ του ΟΗΕ πως στηρίζει την τρομοκρατία

Το ακούσαμε και αυτό! Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Walid al-Moallem, κατηγόρησε ορισμένα κράτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία στη χώρα του.

Ο al-Moallem ανέφερε πως η ειρήνη απαιτεί από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τη Λιβύη και άλλα κράτη να σταματήσουν τον εξοπλισμό, τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της αντιπολίτευσης στη Συρία.

«Αυτή η τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το εξωτερικό, συνοδεύεται από πρωτοφανή πρόκληση των μέσων ενημέρωσης,

η οποία  βασίζεται στην ανάφλεξη του θρησκευτικού εξτρεμισμού και χρηματοδοτείται από γνωστά κράτη της περιοχής, τα οποία διευκολύνουν τη ροή των όπλων και των χρημάτων προς τους αντάρτες, δια μέσου των συνοριακών γραμμών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο Al-Moallem έκανε έκκληση για μια πολιτική λύση, καλώντας την αντιπολίτευση της Συρίας σε διάλογο προκειμένου να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη για «μια πιο πλουραλιστική και δημοκρατική Συρία», ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος στη χώρα.

Ωστσόσο, ο Radwan Ziadeh, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως είναι αδύνατο να πιστέψει πως οι εκκλήσεις για πολιτικό διάλογο είναι αληθινές: «Γίνονται εκκλήσεις για διάλογο, τη στιγμή που η πολεμική αεροπορία εκτελεί επιθέσεις κατά αμάχων σε κάθε πόλη», είπε ο Ziadeh. «Αυτός είναι ένας ψεύτης που αντιπροσωπεύει την προπαγάνδα του καθεστώτος Άσαντ», τόνισε. 

Πληροφορίες από: Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα