«Η Τουρκία απειλεί όλο τον κόσμο», υποστηρίζει Γάλλος πρώην υπουργός

Ο αρμενικής καταγωγής πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP Πατρίκ Ντεβετζιάν άσκησε σκληρή κριτική στη στάση της Τουρκίας, μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη γαλλική Κάτω Βουλή που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Όπως τόνισε ο Ντεβετζιάν, «η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο απείλησε πάνω από επτά χώρες, όπως το Ισραήλ, την Κύπρο,

την Ελλάδα κ.α. Πιστεύει κανείς ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;».

«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η αρμενική γενοκτονία είναι γεγονός», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας. Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο», συνέχισε λέγοντας ο βουλευτής της συμπολίτευσης.

Τέλος, ο Ντεβετζιάν συνδέοντας την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισήμανε, ότι «είναι μια πολιτική πράξη: τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και να εμφανιστεί ως μια χώρα που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος αυτός επιτρέπει να αποκαλυφθεί η στάση της στη διεθνή σκηνή και δείχνει σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα