Ηλιακό πολυτελές θέρετρο εν πλω!

Τι και αν υπάρχει κρίση; Οι ιδέες και τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ. Αυτό σκέφτηκαν και οι κατασκευαστές του πολυτελούς θέρετρου.

Πρόκειται για το Solar Floating Resort, ένα πολυτελές θέρετρο, αλλιώτικο από τα άλλα, μιας κι επιπλέει στη θάλασσα αλλά έχει και οικολογικό και οικονομικό χαρακτήρα καθώς τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια!

Όσον αφορά το εσωτερικό, η κατασκευή εχει μήκος 18 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 6 άτομα. Διαθέτει κουζίνα, καθιστικό, σαλόνι, γέφυρα και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε θαλαμηγός και ξενοδοχείο

πολυτελείας, δύο σε ένα.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ που καλύπτουν την επιφάνειά του, του εξασφαλίζουν αυτάρκεια σε ενέργεια κι ο δημιουργός του, Marco Puzzolante, το χαρακτηρίζει ως «ένα μοναδικό κτίριο που φιλοξενεί ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα κι είναι εν μέρει κατοικία, εν μέρει γιοτ κι εν μέρει υποβρύχιο».

Τονίζει ότι δε ρυπαίνει και βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον κι όσον αφορά στην αξιοποίησή του, σκοπεύει να το διαθέσει σε παραλιακά ξενοδοχεία πολυτελείας, ώστε να το αξιοποιήσουν σαν πριβέ σουίτες.

Για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, το Solar Floating Resort βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά έτσι κι αλλιώς αν τελικά βγει στην αγορά, θα χρειαστεί κάποιος να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη...

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα