Κ. Λαγκάρντ: Παράδειγμα προς μίμηση η Λετονία για την Ελλάδα

Την πετυχημένη εφαρμογή του προγράμματος περικοπών για τη δημοσιονομική εξυγίανση της Λετονίας εξήρε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Παράλληλα, η κα Λαγκάρντ άφησε σαφείς αιχμές στις ελληνικές κυβερνήσεις για «καθυστερημένη αντίδραση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και για ανεπαρκή ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας ως προς την αναγκαιότητα των μέτρων λιτότητας».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισαν τη Λετονία «παράδειγμα προς μίμηση

για τις προβληματικές χώρες, και μάλιστα για την Ελλάδα», επειδή η χώρα διάλεξε το δύσκολο δρόμο και αποφάσισε να δράσει «σκληρά και γρήγορα».

«Η Λετονία ξεπέρασε την οικονομική της κρίση λαμβάνοντας επώδυνα μέτρα, γρήγορα και αποτελεσματικά», ήταν η ακριβής δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ. Εν τω μεταξύ, τόσο η κα Λαγκάρντ όσο και άλλοι αξιωματούχοι που μετείχαν χθες σε συνέδριο στη Ρίγα με θέμα την κρίση της Λετονίας, έδωσαν έμφαση στο ότι για να λειτουργήσουν τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να έχουν την πλήρη στήριξη του κράτους και να εφαρμόζονται άμεσα.

Τέλος, επισήμαναν πως «η λετονική κοινωνία στο σύνολό της αντιλήφθηκε την ανάγκη για περικοπές», θέτοντας παράλληλα και τις βάσεις για ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα