Κ. Μητσοτάκης: «Κακό το πρώτο επεισόδιο του σήριαλ “Ο μικρός Αλέξης στην Ευρώπη”»

Για το πρώτο επεισόδιο του σήριαλ «Ο μικρός Αλέξης στην Ευρώπη», στο οποίο καταδείχτηκε ο επικίνδυνος λόγος και η εχθρική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή οικογένεια, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

«Τις δυο τελευταίες ημέρες είχαμε

τις ενδείξεις του κινδύνου που κρύβεται πίσω από το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με συνιστώσες οι οποίες είναι εχθρικές στην Ευρώπη και στην επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας παράλληλα ότι «είδαμε δηλαδή το πρώτο επεισόδιο του σήριαλ “Ο μικρός Αλέξης στην Ευρώπη” και ελπίζω να μην προβληθεί άλλο».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα», εξέφρασε την άποψη ότι έχουν αρχίσει πλέον και διαμορφώνονται συνθήκες στην Ευρώπη για επαναξιολόγηση της πολιτικής της απέναντι στην Ελλάδα, επισημαίνοντας, όμως, ότι «με προσεγγίσεις Τσίπρα του τύπου ζώνομαι τη ζώνη με εκρηκτικά και θα ανατινάξω την Ευρώπη» δεν μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα που προσδοκάς.

«Αυτές είναι προσεγγίσεις οι οποίες μπορεί να είναι κατάλληλες για τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων στα οποία ενδεχομένως να έχει εκπαιδευτεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας, αλλά βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κανόνες λειτουργίας της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση γιατί χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ «ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Γιατί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συνιστώσες όπως η “ΡΟΖΑ” που μέχρι πολύ πρόσφατα δεν είχε εγκαταλείψει την ιδέα της ένοπλης πάλης, όπως η “ΚΟΕ” η οποία έχει ως σύμβολο το σφυροδρέπανο, το οποίο ως δια μαγείας εξαφανίζεται με φωτομοντάζ όταν πρόκειται να εμφανιστεί κάποια σημαία κόκκινη στο εξώφυλλο της “Αυγής”».

Keywords
Τυχαία Θέματα