Και δεύτερη παραίτηση μέλους της Ερευνητικής Επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες για την κρίση

Παραιτήθηκε στην Κύπρο ο δικαστής Παναγιώτης Καλλής από την Ερευνητική Επιτροπή που διερευνά τις ευθύνες που οδηγήθηκε σε τραγικό σημείο η οικονομία της χώρας.
Η παραίτηση του κ. Καλλή, έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Γιαννάκη Κωνσταντινίδη.

«Αυτό δείχνει το πολιτικό ήθος του κ. Καλλή», δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με υποθέσεις του δικηγορικού γραφείου των παιδιών του.

Τη θέση του αναμένεται να αναλάβει από την Τετάρτη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,

η πρώην Επίτροπος Διοικήσεως, Ηλιάνα Νικολάου.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση όρισε την περασμένη Πέμπτη δύο ακαδημαϊκούς του κλάδου οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέα Χαρίτου και Κώστα Ξιούρο, οι οποίοι πλαισιώνουν την τριμελή Επιτροπή και παρακάθονται στις συνεδρίες. Τ

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη δημόσια ακρόαση με καλεσμένο τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη.

Εν των μεταξύ, αξιοσημείωτη είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ και του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με το ρόλο της Ερευνητικής Επιτροπής.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις, οι οποίες εκφράζονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του κ. Κυπριανού για εξουσίες και μεθοδεύσεις στην Ερευνητική Επιτροπή.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους για τους οποίους ο κ. 'Αντρος Κυπριανού καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, όταν μάλιστα ουδέποτε έχουμε εκφράσει πρόθεση, και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις», τόνισε ο κ. Νικολάου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε, ακόμα, ότι «δεν έχουμε δικαίωμα, επειδή είμαστε πολιτικά πρόσωπα, να παραγνωρίζουμε τις πολιτικές ευθύνες σε όποιον και αν αυτές ανήκουν» και πρόσθεσε: «και επειδή έγινε λόγος για καθοδήγηση της Επιτροπής και των εμπειρογνωμόνων, θέλω να διαβεβαιώσω και τον κ. 'Αντρο Κυπριανού και οποιονδήποτε ότι η Επιτροπή και οι εμπειρογνώμονες δεν καθοδηγούνται από κανέναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα