Και ο «χειρότερος Γερμανός πολιτικός» είναι ο… Γκίντο Βεστερβέλε

Ένα διόλου τιμητικό βραβείο απένειμε το Ινστιτούτο «Forsa» στον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, τον οποίο ανέδειξε ως «το χειρότερο πολιτικό» της Γερμανίας, μετά από δημοσκόπηση που διεξήγαγε. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην τρίτη θέση, υποδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο την φθορά του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο πρώην πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων και νυν υπουργός Εξωτερικών

κατακτά την αρνητική αυτή πρωτιά, με τις ψήφους του 25% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθεί ο διάδοχός του στην ηγεσία της FDP και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, με 19%.

1 στους 10 συμπατριώτες της Άγκελα Μέρκελ τη θεωρεί ως «τη χειρότερη πολιτικό» της χώρας, ενώ έπεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κριστιάν Βουλφ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και έναν μήνα στο επίκεντρο σκανδάλου σχετικώς με τις συναλλαγές του με επιχειρηματίες την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στην Κάτω Σαξονία.

Στην 5η θέση βρίσκεται ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην 6η ο πρώην υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος είχε παραιτηθεί υπό το βάρος αποκαλύψεων για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του, στην 7η ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγιερ, ενώ στην 8η θέση βρίσκεται ένας άλλος «γνώριμός» μας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα