Και τυπικά διάδοχος του Τσάβες ο Μαδούρο

Στο «τιμόνι» της προεδρίας της Βενεζουέλας βρίσκεται και τυπικά ο Νίκολα Μαδούρο, καθώς συγκέντρωσε το 50,76% των ψήφων στις εκλογές της χώρας, έναντι του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος συγκέντρωσε το 49,07% των ψήφων.

«Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μια δίκαιη εκλογική νίκη», σχολίασε στη συνέχεια ο Μαδούρο ενώπιον πλήθους οπαδών του που συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Ο πρόεδρος της εκλογικής αρχής κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας να σεβαστεί

τα αποτελέσματα, καθώς είχαν προηγηθεί καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος μίλισε για προσπάθεια «να αλλάξει η βούληση που εξέφρασαν οι πολίτες».

«Προσπαθούν να ψηφίσουν σε κλειστά εκλογικά τμήματα», σχολίασε στο twitter και απαίτησε από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο να κηρύξει το επίσημο τέλος της ψηφοφορίας. «Η κυβέρνηση είναι απελπισμένη. Θα ανακοινώσει αποτελέσματα που δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Τα εκλογικά κέντρα επρόκειτο να κλείσουν νωρίτερα, αλλά μερικά έμειναν ανοιχτά για να ψηφίσουν οι πολίτες που περίμεναν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Απαντώντας στις καταγγελίες ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Αραέζα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει τον σεβασμό στη βούληση των πολιτών. «Πρόσεχε, Καπρίλες. Προσοχή αντιπολίτευση», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον Καπρίλες, οι αρχές είχαν στείλει μηνύματα σε κρατικούς υπαλλήλους και άλλους ψηφοφόρους ωθώντας τους να ψηφίσουν υπέρ του Νίκολα Μαδούρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα