Καλωσορίσµατα...

Αφού άφησε να περάσουν δύο ηµέρες από την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Ν.∆. αποφάσισε να «καλωσορίσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη νέα του θέση, σταχυολογώντας δηλώσεις του για την οικονοµία. Τι υποστήριζε, δηλαδή, µία δεδοµένη στιγµή και τι έλεγε κάποια άλλη, αργότερα.

Θυµίζει π.χ. τι είχε δηλώσει στις 22 Ιουλίου 2011, την εποµένη της πρώτης συµφωνίας για το PSI,

η οποία ουδέποτε εφαρµόστηκε: «Προκειµένου οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο, προκειµένου το σχέδιο να εφαρµοστεί και να αποδώσει, χρειάζεται πάτος στο βαρέλι του δηµοσίου χρέους. Και χθες έγινε αυτό: µπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δηµοσίου χρέους».

Και µετά σηµειώνει τι ανέφερε στις 11 Οκτωβρίου 2011, την παραδοχή δηλαδή ότι πάτος στο βαρέλι δεν µπήκε και ότι χρειάζεται «η έναρξη της εφαρµογής ενός νέου προγράµµατος, που δίνει οριστική και πειστική απάντηση στο µείζον ζήτηµα της µακροπρόθεσµης βιωσιµότητας του δηµοσίου χρέους». Επίσης η Ν.∆. θεώρησε χρήσιµο να ασχοληθεί µε τις δηλώσεις Βενιζέλου για τη ∆ΕΗ.

Στις 23 Ιουνίου του 2011 δήλωνε: «∆εν είναι οι λογαριασµοί της ∆ΕΗ ο µοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύµα είναι ένα κοινωνικό αγαθό». Στις 11 Σεπτεµβρίου 2011 το ηλεκτρικό ρεύµα προφανώς είχε πάψει να είναι κοινωνικό αγαθό, διότι το χαράτσι για τα ακίνητα περιγράφεται ως «…µέτρο άµεσης καθολικής εφαρµογής, αλλά κλιµακωµένο δίκαια µε κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ειδικό τέλος στην χτισµένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί µέσω των λογαριασµών της ∆ΕΗ».

Keywords
Τυχαία Θέματα