Καταδίκη πρώην βουλευτή για χρηματισμό... έναντι διορισμών

Σε 5ετή κάθειρξη καταδικάστηκε αμετάκλητα με απόφαση του Αρείου Πάγου, τέως βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας.

Ο πρώην βουλευτής Ευάγγελος Παπανικολάου και ο συνεργάτης του Στυλιανός Στεργίου σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε η ίδια ποινή, κατηγορούνται ότι εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο και σε τράπεζες.

Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση,

ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι μπορούσε να διορίσει έναντι αμοιβής τα παιδιά των ενδιαφερόμενων πολιτών στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, σε τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς.

Ισχυριζόταν μάλιστα ότι μπορούσε να τα διορίσει τα παιδία των ενδιαφερόμενων σε θέσεις της προτίμησής τους μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς ωστόσο οι υποψήφιοι να συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Οι υποσχέσεις του κ. Παπανικολάου έπεισαν εννέα γονείς οι οποίοι κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό από 4.402 έως 13.205 ευρώ (1,5 - 4,5 εκατομμύρια δραχμές.) προκειμένου να εξασφαλίσουν τον διορισμό των παιδιών τους. Το συνολικό κέρδος των δύο καταδικασθέντων από αυτή την υπόθεση υπολογίζεται στα 73.366 ευρώ (25 εκ. δρχ.).

Κάποιοι που αντιλήφθηκαν τι γινόταν προσέφυγαν στα δικαστήρια και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της ως κακουργηματική απάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα