Καταγγελίες για παράβαση συμβάσεων στα φωτοβολταϊκά από τη ΔΕΗ

Μεθόδευση της ΔΕΗ για αιφνιδιαστική μείωση της τιμής αγοράς της κιλοβατώρας (Kwh) από 0,55 σε 0,25 ευρώ, στα φωτοβολταϊκά, καταγγέλλουν πολίτες, σύμφωνα με την «Ένωση Καταναλωτών-Η Ποιότητα της Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ). 

Όπως αναφέρει η καταναλωτική οργάνωση, επειδή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνεπάγεται μία σημαντική δαπάνη για τους καταναλωτές, που συχνά καλύπτεται από τη λήψη δανείου, κρίσιμο για την απόφασή τους είναι η τιμή αγοράς, που συμφωνούν στις συμβάσεις συμψηφισμού, που συνάπτουν με τη ΔΕΗ

«Οι

σχετικές συμβάσεις συμψηφισμού, που είχαν συνάψει οι καταναλωτές, μέχρι και αρχές Αυγούστου 2012, προέβλεπαν τιμή 0,55 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Kwh). Ωστόσο, στις συμβάσεις αυτές δεν γινόταν καμία σαφής αναφορά ότι η τιμή αυτή δεν ισχύει, εφόσον η ενεργοποίηση της σύμβασης γίνει μετά από έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε εφαρμόζεται η τρέχουσα τιμή», αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ

«Το αποτέλεσμα είναι πολλοί καταναλωτές να αντιμετωπίσουν, όλως αιφνιδιαστικά, μία τεράστια μείωση της τιμής της Kwh από 0,55 σε 0,25 ευρώ, καθώς με Υπουργική Απόφαση της 10ης Αυγούστου, ισχύει νέα μειωμένη τιμή. Τούτο δε, έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές αυτοί να είναι εκτεθειμένοι πλέον σε σοβαρές δανειακές υποχρεώσεις». 

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη ΔΕΗ να τηρήσει τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους καταναλωτές και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να εισηγηθεί την αναδιατύπωση των συμβάσεων, ενώ ζητά από τους καταναλωτές να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές για την προστασία των συμφερόντων τους. 

Keywords
Τυχαία Θέματα