Κατατέθηκε το ΦΕΚ που παρακάμπτει τους δημάρχους για τη διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα, που περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους διοικητικού κλάδου, ΔΕ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, χωρίς εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρεται στη νομοθετική πράξη, «η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο

όργανο και εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο». Επίσης, τονίζεται ότι «για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».

Σφοδρή αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ενέργεια αυτή δεν έμεινε αναπάντητη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με ανακοίνωσή τους ειρωνεύονται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δηλώνουν πως δε πρόκειται να κάνουν «βήμα πίσω». «Με νέα πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον κατάπτυστο Ν.4093/2012.

Συγκεκριμένα, προβλέπει πως όταν δια νόμου επέρχεται αυτομάτως αλλαγή στην εργασιακή σχέση, αυτό ισχυρίζονται, θα μπορεί να το επικαιροποιήσει ένας εργαζόμενος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το πάτημα ενός πλήκτρου. Τι και αν υπάρχει Δήμαρχος! Τι και αν υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο!

Οι απολύσεις θα διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προφανώς σε αυτό τον τομέα και προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις με μια απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «πατάσσεται» επιτέλους η γραφειοκρατία, εκσυγχρονίζεται η Δημόσια Διοίκηση, εφαρμόζεται και προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση!

Προτείνουμε δε, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο με περιττό «μελάνι και χαρτί» η απόλυση να « κοινοποιείται με e-mail » σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί! Δική σας πλέον η ευθύνη…» το μήνυμα των εργαζομένων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα