Κίνα: Στειρότητα μπορεί να προκαλέσουν τα αβγά που αναπηδούν μετά το βράσιμο

Έρευνα διενεργούν οι κινεζικές αρχές για την προέλευση αβγών που αναπηδούν μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα.

Τα «λαστιχένια αβγά» ή «αβγά πινγκ πονγκ» όπως αποκαλούνται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και το Ιντερνέτ, είναι πολύ σκληρά για να καταναλωθούν, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι

ψεύτικα και έχουν εμφανιστεί σε «μικρές ποσότητες» στις κινεζικές αγορές. «Η έρευνα στοχεύει στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των καταναλωτών μετά τις υποψίες κάποιων εξ αυτών ότι αγόρασαν ψεύτικα αβγά κατασκευασμένα από ασυνείδητους εμπόρους που επιδιώκουν το κέρδος», τονίζουν τα μέσα στην Κίνα.

Ωστόσο, η σκληρότητα των αβγών μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια και να προκαλείται από την κατανάλωση από τις κότες μεγάλων ποσοτήτων τροφής εμπλουτισμένης με μια τοξική ουσία (γκοσιπόλη), που προσκολλάται στον κρόκο των αβγών, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

«Ενώ η γκοσιπόλη συναντάται συνήθως στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου που προστίθενται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτεΐνης, μεγάλες δόσεις της ουσίας μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, καθώς η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια», προσθέτει το πρακτορείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ασφάλεια τροφίμων, καθώς στο παρελθόν είχαν σημειωθεί τα διατροφικά σκάνδαλα με νοθευμένο μαγειρικό λάδι, μολυσμένο γάλα και καρπούζια που εκρήγνυνται εξαιτίας των υπερβολικών λιπασμάτων.

Τουλάχιστον 6 παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν το 2008, αφού κατανάλωσαν βρεφικό γάλα σε σκόνη μολυσμένο με μελαμίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών υλών, λιπασμάτων και προϊόντων καθαρισμού και χρησιμοποιείται από τους Κινέζους προμηθευτές συστατικών σε ζωοτροφές για την ενίσχυση, με τεχνητό τρόπο, της ποσότητας πρωτεΐνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα