Κοκκίνισε το παγκόσμιο μπάσκετ-Θριαμβευτής Ολυμπιακός στη Βραζιλία

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά την Πινιέιρος Σκάι και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Διηπειρωτικό τίτλο στο μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι", νίκησαν στο Μπαουέρι της Βραζιλίας με 86-69 και... κάρφωσαν τη σημαία τους στην κορυφή του κόσμου.

Αποφασιστικό ξεκίνημα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως γράφει το woop.gr , ο κόουτς των "ερυθρόλευκων" που έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που μετά την Ευρώπη κατακτά και τον κόσμο, ξεκίνησε το ματς με

τους Σπανούλη, Κατσίβελη, Λοτζέσκι, Αγραβάνη και Ντάνστον, ενώ ο Μορτάρι με τους Παουλίνιο, Ταβερνάρι, Στόλγουορθ, Ντος Σάντος και Σίλα.

Οι Βραζιλιάνοι με τα καλάθια των Παουλίνιο-Στάλγουορθ έκαναν το 4-0, ενώ ο Ντάνστον μείωσε σε 4-2. Από το τρίποντο του Σπανούλη οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ και με τους Αγραβάνη-Λοτζέσκι μεγάλωσε τη διαφορά κάνοντας το 4-10.

Στη συνέχεια, η Πινιέιρος ισοφάρισε με τον Φερέιρα, αλλά από τον Πρίντεζη ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι "κεφάλι" στο σκορ.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα όντας εντελώς εύστοχη από τη γραμμή των ελεύθερων βολών ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 21-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σμιθ έβαλε την ομάδα του μπροστά αλλά όχι για πολύ. Μάντζαρης και Πρίντεζης από το τρίποντο έκαναν το σκορ 23-28 και το νέο καλάθι του Πρίντεζη οδήγησε το Μορτάρι σε τάιμ άουτ. Ο Τοϊλόι με δύο σερί καλάθια μάζεψε τη διαφορά και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 30-30 με τον Σαμέλ.

Ντάνστον και Πέτγουεϊ όμως, με τα καρφώματά τους έεδωσαν αέρα 4 πόντων στον Ολυμπιακό, με τον Κατσίβελη να χάνει την πρώτη βολή για τον Ολυμπιακό στο 30-37.

Οι Σπανούλης και Σίμονς διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου 33-40, που έφερε ακόμη πιο κοντά την ελληνική ομάδα στην κορυφή του κόσμου.

Το 'κανε πιο εύκολο

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν στο παρκέ με σκοπό να κάνουν δικό τους το τρόπαιο. ο Πρίντεζης έφτασε τους 11 πόντους κάνοντας το 42-49, ενώ μετά το καλάθι ο Έλληνας φόργουορντ έφτασε τους 14 πόντους για το 42-54 και στην επόμενη φάση ο ίδιος παίκτες έκανε το 42-56.

Η τρίτη περίδος έκλεισε με το σκορ να δείχνει τι θα ακολουθήσει. Το 50-64 ήταν το μέσο που άνοιγε το δρόμο στους "ερυθρόλευκους" για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Πέτγουεϊ, Μπέγκιτς και Αγραβάνης έκαναν το 50-71. Τα λεπτά περνούσαν κι οι βραζιλιάνοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν στις ορέξεις των παικτών του Ολυμπιακού.

Ο Μπέγκιτς φόρτωνε το αντίπαλο καλάθι, ενώ οι Κατσίβελης, Μάντζαρης και Λοτζέσκι βοήθησαν να διαμορφωθεί το τελικό 69-86.

Δεκάλεπτα: 21-22, 33-40, 50-64, 69-86.

Keywords
Τυχαία Θέματα