Κόκοτας υγεία: Διατηρεί την αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία ο τραγουδιστής

Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κόκοτα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, καθώς καθώς συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των φαρμάκων που τον κρατούν σε καταστολή. Ο τραγουδιστής ανταποκρίθηκε στα ερεθίσματα των γιατρών και διατήρησε αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία, εκτός της μηχανικής υποστήριξης, η οποία παραμένει. Η προσπάθεια των γιατρών γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, έπειτα από το έμφραγμα και την καρδιακή ανακοπή που υπέστη, την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», στο οποίο νοσηλεύεται ο τραγουδιστής, είχαν εξηγήσει ότι το ξύπνημα

θα γίνει με τη μείωση των φαρμάκων που κρατούν τον Δημήτρη Κόκοτα σε καταστολή.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.gr για τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα, ο τραγουδιστής ανταποκρίθηκε σε απλές οδηγίες των γιατρών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μείωση των υποβοηθούμενων αναπνοών πρόκειται να οδηγήσει πιο γρήγορα στην αποσωλήνωσή του. Ωστόσο, οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουν να πέσουν κι άλλο τα επίπεδα των κατασταλτικών φαρμάκων, τα οποία τα έχουν κόψει μεν εδώ και μέρες, αλλά παραμένουν ακόμη σε υψηλές συγκεντρώσεις στον οργανισμό του αγαπημένου τραγουδιστή, έτσι ώστε να έχουν μία πιο ασφαλή εικόνα. Οι γιατροί παρακολουθούν συνεχώς την εικόνα του τραγουδιστή και τις αντιδράσεις του οργανισμού του.

Τι αναφέρει η σύζυγός του

«Οι γιατροί μας λένε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά», είχε πει η σύζυγός του, Κατερίνα Κόκοτα. Η ίδια είχε μιλήσει για την υγεία του συζύγου της, Δημήτρη, στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» τη Δευτέρα 22 Απριλίου, όπου ανέφερε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν ως προς την κατάσταση του Δημήτρη, περιμένουμε με υπομονή και εμείς μαζί με τους γιατρούς, οι οποίοι λένε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή». Στη συνέχεια, για την κατάσταση της ψυχολογίας της η Κατερίνα Κόκοτα σχολίασε: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω την ψυχολογία μου, προσπαθώ να βάλω τη λογική μπροστά αλλά κάποιες φορές το συναίσθημα δεν με αφήνει. Προσπαθώ όμως γιατί έτσι πρέπει και για το παιδί και για τον Δημήτρη αν εγώ πέσω διαλύθηκαν όλα».

Έπειτα, περιέγραψε όσα της λένε οι γιατροί αυτές τις ημέρες για την υγεία του άνδρα της: «Οι γιατροί μας ενημερώνουν μέρα με τη μέρα, ούτε προβλέψεις μπορούν να κάνουν. Σε γενικές γραμμές μας λένε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά και ότι οι ασθενείς σε τέτοιες περιπτώσεις θεραπεύονται με τον ύπνο και την καταστολή, αλλά ο κάθε ασθενής έχει τους δικούς του χρόνους. Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη από τους γιατρούς. Οι εξετάσεις που είχαν γίνει, όπως οι αξονικές, μας είχαν πει ότι είναι καθαρές αλλά μέχρι εκεί, δεν μας έχουν πει κάτι παραπάνω».

Πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα