Κόντρα μεταξύ Φωτόπουλου-Παναγόπουλου στους κόλπους της ΓΣΕΕ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΓΣΕΕ, εν όψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε για προσπάθεια εξαπάτησης συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων από τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας «κοροϊδία» τη δέσμευσή του ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει

το 70% θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων.

«Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια», είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατήγγειλε ως «ακροδεξιά πολιτική» τον διαχωρισμό που επιχειρείται μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και σημείωσε πως πίσω από την κινητικότητα στο δημόσιο «κρύβονται απολύσεις».

«Ή η κυβέρνηση θα αλλάξει πολιτική ή ο λαός θα αλλάξει την κυβέρνηση» ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος πρότεινε απεργία διαρκείας, η οποία, όμως, να αποφασιστεί με κάλπες από τους εργαζόμενους και όχι από την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ζώης Πεπές ανέφερε ότι η λύση είναι κατάργηση των Μνημονίων και διαγραφή χρέους, η ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής και όλων όσοι την υπηρετούν.

Υπέρ της κατάργησης και όχι επαναδιαπραγμάτευσης των Μνημονίων τάχθηκε ο εκπρόσωπος της παράταξης "E.M.E.Ι.Σ" Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, γιατί, όπως είπε, αδράνησε, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή και σχολιαστή.

Αμέσως πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος χαρακτήρισε υβριστική την τοποθέτηση του κ. Φωτόπουλου και δήλωσε: «Όσο είμαι εγώ πρόεδρος η ΓΣΕΕ δεν θα γίνει ρεντίκολο, ούτε παραμάγαζο κανενός κόμματος».

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης τόνισε πως το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι μαζικό και ειρηνικό.

Τα συλλαλητήρια

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα