Κόντρα στη Βουλή για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Το γυαλί φαίνεται πως έχει ραγίσει οριστικά στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών προκάλεσε νέες αντιδράσεις. Όλα αυτά μια μόλις εβδομάδα μετά την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Την Τρίτη λοιπόν ήρθε στην αίθουσα της ολομέλειας

το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, για το οποίο ΝΔ και ΛΑΟΣ είχαν διατυπώσεις τις ενστάσεις τους, ζητώντας να εξαιρεθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έγκλειστοι για αδικήματα που επισείουν ποινή από 5-10 χρόνια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου αρχικά είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή», ωστόσο εντός της Βουλής κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων να συμμετάσχουν στην διαδικασία και στο τέλος να εξετάσουν αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, αλλά και του ΛΑΟΣ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, οι οποίοι και αποχώρησαν μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές των κομμάτων τους. Όπως είπε ο κ. Δένδιας: «Σας παρακάλεσα τρεις φορές να αλλάξετε συγκεκριμένο άρθρο, αλλά με την επιλογή σας μας αναγκάζετε να αποχωρήσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «κατάργηση του κοινοβουλίου» και «επιτέθηκε» ακόμη και κατά του ίδιου του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας: «Δεν δέχομαι επιβολές. Από την αρχή δήλωσα είναι ανοιχτός σε διάλογο. Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα. Ανοίξαμε άλλες καταστάσεις. Ας αναλάβει η ΝΔ την ευθύνη για τους επικίνδυνους αυτούς δρόμους που ανοίγονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα