Κουτσούμπας: Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι γίνονται υποκλοπές

«Δεν έχουμε κανένα ερωτηματικό για το αν γίνονται παρακολουθήσεις ή όχι. Είμαστε σίγουροι 100%, χωρίς βέβαια, και εγώ που τα λέω αυτά, να έχω κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για να πω», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

«Όσο υπάρχουν ταξικές κοινωνίες, όσο υπάρχουν αντιτιθέμενα

συμφέροντα που συγκρούονται μεταξύ τους, όσο υπάρχει κράτος -το κράτος από μόνο του είναι μηχανισμός βίας μιας τάξης ενάντια στην άλλη- θα υπάρχουν και όλα τα παρεπόμενα, τα συνακόλουθα, όπως είναι οι παρακολουθήσεις και οι κατασκοπείες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς εάν πρέπει το κόμμα να βρει σημεία επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η κυβερνητική προοπτική να είναι πιο ορατή, απάντησε ότι «στη μόνη κυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ, σε αυτή την κυβέρνηση της λαϊκής, της εργατικής εξουσίας, προϋποθέτει μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Κουτσούμπας κατ' αρχήν διευκρίνισε ότι «το ΚΚΕ δεν ανήκει στην ίδια ομάδα που κάνει την πρόταση», και πως μόνον ένα «μικρό τμήμα της GUE -της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο- συμμετέχει σ' αυτό το κόμμα, που είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, λοιπόν, τον προτείνουν».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν «τι κρύβεται πίσω από την επιχείρηση διαφήμισης του κ. Τσίπρα ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν», προσέθεσε ότι «το ΚΚΕ δεν εξεπλάγη διότι έχει προσδιορίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία σαφούς σοσιαλδημοκρατικοποίησης, έχοντας αλλάξει ακόμα και τα συνθήματα που είχε».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε, τέλος, ότι το ΚΚΕ είχε προβλέψει αυτήν την εξέλιξη «απλώς δεν είχαμε προβλέψει ότι αυτό θα γίνει με τόσο γρήγορους ρυθμούς, πριν καν ακόμα προσεγγίσει την κυβερνητική εξουσία ή πριν γίνει κυβέρνηση. Για παράδειγμα φανταστείτε τι έχει να γίνει αν γίνει κυβέρνηση, αφού τώρα ως αντιπολίτευση και κάνει αυτά που κάνει ή λέει αυτά που λέει».

Keywords
Τυχαία Θέματα