Κουβέλης: Δε θα ψηφίσω το νέο μνημόνιο

Την πρόθεση του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, όταν αυτό έρθει στη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτης Κουβέλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε: «Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή,

εγώ θα το καταψηφίσω. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα θέλουν τώρα συμμετοχή σε ένα άκριτο ‘’ναι’’».

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «ένα έντονα δεσμευτικό πλαίσιο», επεσήμανε ότι «η πιο έντιμη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου» και επανέλαβε ότι «τα νέα επώδυνα μέτρα του μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος».

«Η οποιαδήποτε συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς με εντολή του ελληνικού λαού προϋποθέτει μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει ως βασικό στοιχείο το πώς θα αναζητηθούν ισοδύναμα και αντίρροπα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διατύπωσε για ακόμη μια φορά την πρότασή του για «5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ και με τη σύμπραξη ενός επενδυτικού ομολόγου», ενώ τάχθηκε υπέρ «της μεταφοράς σημαντικού μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών, αν και δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην περικοπή των πολύ υψηλών συντάξεων, ενώ παράλληλα ζήτησε «να μη συνεχίσουν να παίρνουν δύο συντάξεις οι πολιτικοί, να περικοπεί στο ήμισυ η αποζημίωση των βουλευτών και να παραιτηθούν από τη συμμετοχή στις επιτροπές».

Keywords
Τυχαία Θέματα