Κυλλήνη: Συλλήψεις για τα 832 κιλά χασίς που… ξέβρασε η θάλασσα

Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες και διακινητές της μεγάλης ποσότητας χασίς, που εντοπίστηκε χθες το πρωί στην παραλία της Ανάληψης, στο Κάστρο της Κυλλήνης.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων, ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 51 και 32 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και μεταφορά πολύ μεγάλης ποσότητας κάνναβης, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν άγνωστο αριθμό αλλοδαπών συνεργών τους, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεταφορά και αναζητούνται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αρχές εντόπισαν συνολικά 56

δέματα, τα οποία περιείχαν 556 πακέτα με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 832,515 κιλών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα δέματα είχαν μεταφερθεί εκεί με σκάφος, προκειμένου να τα παραλάβουν οι δράστες και να τα προωθηθούν στην χώρα.

Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από την ακτή, βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το όποιο κατασχέθηκε, καθώς όπως προέκυψε είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για τη μετάβαση τους στο χώρο.

Όπως προέκυψε, ο 32χρονος πήγε στη παραλία, μαζί με δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας που αναζητούνται, προκειμένου να εκφορτώσουν από ένα σκάφος τα δέματα των ναρκωτικών, ενώ ο 51χρονος επιτηρούσε από απόσταση την εκφόρτωση.

Οι δυο διακινητές εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στο Βαρθολομιό και στο Βρανά Ηλείας, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους σε περιοχές του Βαρθολομιού Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα συνεννόησης για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα