Κύμα αυξήσεων στην Ιταλία

Περαιτέρω επιβάρυνση στην τσέπη τους θα δουν οι Ιταλοί, καθώς ένα νέο κύμα αυξήσεων αναμένεται να πλήξει τις ιταλικές οικογένειες ως το φθινόπωρο. Σύμφωνα με έρευνα του ‘Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών’ του συνδικάτου ‘Uil’ η ιταλική οικογένεια θα επιβαρυνθεί κατά μέσο όρο 320€.

Ειδικότερα, η άνοδος της τιμής της βενζίνης συμβάλλει κύμα αυξήσεων, καθώς για να μπορέσει κάποιος να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου θα χρειάζονται κάθε μήνα € περισσότερα εν συγκρίσει με τον Αύγουστο του 2011. Επιπροσθέτως, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι διακοπές

στοιχίζουν 102 € περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Εξάλλου, φέτος ισχύει και ο ειδικό «φόρο διαμονής» που χρεώνουν κάμπινγκ και ξενοδοχεία και ισχύει τόσο για τους ξένους, όσο και τους Ιταλούς τουρίστες.
Παράλληλα, στα 16 € το μήνα υπολογίζεται παράλληλα η άνοδος των λογαριασμών του ηλεκτρικού, του φυσικού αερίου, καθώς και της ασφάλειας του αυτοκινήτου και σε 7 € αντιστοιχεί η αύξηση του φόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Το Σεπτέμβριο οι Ιταλοί θα κληθούν να εισφέρουν κατά μέσον όρο άλλα 44 €, για την δεύτερη δόση του δημοτικού φόρου ακινήτων (IMU), που προστίθενται στα 88 € που αντιστοιχούν στις δόσεις του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα