Κυβερνοεπίθεση των Anonymous στο υπουργείο Δικαιοσύνης!

Γύρω στις 06.00 το πρωί η διεθνής οργάνωση χάκερ «Anonymous» «χτύπησε» την ιστοσελίδα του Υπουργείου, μπλοκάροντας τη λειτουργία της και ανεβάζοντας κείμενο και βίντεο.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η οργάνωση ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεχτήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας, αλλά τώρα εσείς τη σκοτώσατε... είμαστε οι Anonymous,

είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε, έπρεπε να μας περιμένετε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό».

Παράλληλα, στο μήνυμά τους προειδοποιούν ότι θα παραβιάσουν και άλλες ιστοσελίδες υπουργείων, αλλά και ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης και ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την Συμφωνία ACTA (Διεθνής Εμπορική Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης ACTA - Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), δίνοντας δύο εβδομάδες διορία!

Την ψηφιακή επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, και συγκεκριμένα τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτιθέμενων, ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το πρόβλημα στην ιστοσελίδα έχει αποκατασταθεί, ωστόσο οι «Anonymous» επιφυλάσσονται για νέο «χτύπημα», καθώς το σημερινό ήταν μόνο ένα δείγμα από το τι μπορούν να κάνουν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα