Να τρέξουν οι διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Επιτάχυνση των διαδικασιών ανάδειξης νέας ηγεσίας ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλληλα, πολλοί βουλευτές άφησαν «αιχμές» για τη διακυβέρνηση Παπανδρέου και κάλεσαν την ηγεσία να κάνει αυτοκριτική.

Κατά την ομιλία του ο Πέτρος Ευθυμίου τόνισε ότι «τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου

όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπαν αλήθειες, αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται σωστή αυτοκριτική για να ακούσει ο λαός και να αναγνωρίσει την αλήθεια που λέμε». Παραπέμποντας στη ρήση του Καρλ Μαρξ ότι «ο γαλλικός λαός είπε το 1848 πώς καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά φρίκη χωρίς τέλος», ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι «δεν είναι λύση το μην πεθάνει κανείς, αλλά να διατυπωθεί ένα πειστικό πρόγραμμα εξόδου», ενώ ζήτησε «επίσπευση των διαδικασιών για την διαδοχή».

Επιτάχυνση των διαδικασιών διαδοχής με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και η Βάσω Παπανδρέου, καλώντας όσους είναι υποψήφιοι «να θέσουν την παράταξη πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες». Παράλληλα, πρότεινε «να υπάρχει μια υποψηφιότητα ώστε το ΠΑΣΟΚ να κρατηθεί ενωμένο έστω κι αν θα είναι πολύ συρρικνωμένο».

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης άσκησε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί όπως υποστήριξε, «κάποιοι πέτυχαν στον εκβιασμό: ή κόβεται το οξυγόνο της χώρας ή δεν καταβάλλεται η 6η δόση». Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για «έλλειψη εσωτερικού διαλόγου παρότι η Κ.Ο. ψήφισε και σωστά τα μέχρι τώρα μέτρα και δεν πτώχευσε η χώρα».

«Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε πολλά και πρέπει να αναδειχθούν», σημείωσε η Λούκα Κατσέλη, ενώ χαρακτήρισε «εκβιαστικό το δίλημμα των δανειστών ‘’ή ψηφίζετε τα μέτρα ή δεν έχει δάνειο και PSI’’». «Κάποιοι θέλουν την δημοκρατία μας στο απόσπασμα, όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου», τόνισε και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να μην υπάρχει καμία δέσμευση σας χωρίς διάλογο των βουλευτών». Αναφορικά με το θέμα της ηγεσίας, η κ. Κατσέλη σχολίασε ότι δεν θα αποδεχθεί «να επικρατήσουν οι παρέες αλλά η ανάδειξη των ικανών να ανασυγκροτήσουν το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες αν δεχθούμε τέτοια μέτρα», ανέφερε ο Χρήστος Πρωτόπαπας σχετικά με τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και πρόσθεσε πώς «η εξαθλίωση δεν είναι ο καλύτερος παράγων για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πάντως ξεκαθάρισε ότι εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά με την τρόικα.

Στη παρέμβασή του τέλος, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι, ως βουλευτής, δεν δίνει «λευκή εξουσιοδότηση στο σύνολο των πολιτικών αρχηγών να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε, χωρίς να το γνωρίζουμε, ούτε λευκή εξουσιοδότηση σε μια κρίσιμη περίοδο να προχωρήσει μια συμφωνία που δεν θα την αποφασίσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μετά από συζήτηση». Ο κ. Καστανίδης πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή η νεοφιλελεύ

Keywords
Τυχαία Θέματα